Also finde Calibrated atShort on Calibrated

Calibrated is a label under CC Music distributed by DME – Danish Music and Entertainment.

Jazz in all subgenres is released on this label. You will find a variety of contemporary, electronic, brass, swing and what not… as long as the music is outstanding, it’s good enough for Calibrated!

Contact Calibrated Music

Vesterbrogade 95H
1620 Copenhagen V

VAT.NO. DK34052190

Phone: +45 40 96 76 66
Email: info(a)calibrated.org

Peter Marott

  • Peter Marott

PETER MAROTT – WHEN MY DREAMBOAT COMES HOME – CALI136 - 5706725101361

Den 32-årige danske vokalist og trompetist Peter Marott udsendte i 2013 sit første album i eget navn. Efter mange år som efterspurgt sideman har han efter lang tids ønske om at udgive selv lavet en unik duo-plade, der musikalsk cirkler om et af hans hjertebørn, den traditionelle musik fra New Orleans. Dermed ikke sagt at han som en anden museums-kustode bare spiller gammel traditionel musik. Han er netop kendt for sin evne til at forny traditionen og give et nutidigt bud på hvordan jazzens rødder skal lyde i 2013. En evne han i 2011 modtog den prestige-fyldte pris (og en af de største økonomiske af sin slags i DK) Palæbar-prisen der uddeles af anmeldere fra de førende dagblade i Danmark. Motivationen for prisen var hans evne til konstant at forny den traditionelle jazz og være medskaber af den stil, der efter han kom på banen, er blevet døbt ”neo-new orleans” af anmeldere.

På ”When my dreamboat Comes Home” er det den sprøde lyd og det gode swing der er i centrum. To af landets bedste jazzmusikere, Søren Kristiansen og Peter Marott, satte hinanden stævne i et af landets bedste studier, STC Studiet (tidligere kendt som Sun Studio), og sammen har de skabt en meget ærlig og umiddelbar plade hvor især Peter Marott’s sprøde vokal og spændstige hornspil er i front. Derudover kan man, som en sjælden ting på udgivelser i dag, høre et eminent stride-spil på flyglet.  En disciplin som kun meget få mestrer så fornemt som Søren Kristiansen. Alt i alt en meget unik plade som giver én følelsen af to levende musikere, der sidder i stuen sammen med en.

Indspilnings-teknikken er af den gammeldags skole, hvor man sidder tæt og indspiller musikken i samme rum. Der er af samme grund heller ikke redigeret i numrene,  hvilket også er med til at gøre pladen levende. Et sjældent udtryk i en ellers poleret verden hvor computeren mange gange overdøver det akustiske spil. Læn dig tilbage og drøm dig af sted på Peter Marott’s drømmebåd med kurs mod New Orleans. ”When My dreamboat Comes Home” udkommer 29/4-13 på Calibrated Music og vil være at finde på CD, Itunes & streaming.

Tracklist

1. Just You Just Me
2. It Had To Be You
3. Moonglow
4. Love Is Just Around The Corner
5. Our Love Is Here To Stay
6. Sweet Georgia Brown
7. Sweet Lorraine
8. What Can I Say Dear After I Say I’m Sorry
9. When My Dreamboat Come Home
10. You’re Driving Me Crazy
11. That’s All

Line-up
Peter Marott – trumpet/vocal
Søren Kristiansen – Steinway Grand Pian0

Comments are closed.

Contact Calibrated

Need to know more?
Phone: +45 40 96 76 66
Email: info(a)calibrated.org

Find Calibrated at

Share Calibrated

Please help sharing this site on Facebook!